Du er her:
  • Kalender
  • SOMMERUTSTILLER MAGNE FURUHOLMEN

Velkommen til årets sommerutstilling med kunstner Magne Furuholmen, søndag 28. juni klokken 14:00.
    Kunstprofessor og kunstkritiker Øivind Storm Bjerke åpner utstillingen og saksofonist Petter Wettre gir oss en musikalsk velkomst.

Magne Furuholmen vil være til stede på åpningen. Han viser både maleri, grafikk og skulptur. Etter 19 år er Magne Furuholmen tilbake i Sandefjord Kunstforening. I 1996 viste Furuholmen utstillingen “Kutt”. “Kutt” omtales gjerne som hans gjennombruddsutstilling og ble vist på Henie Onstad Kunstsenter året før.

– Et viktig aspekt for meg som kunstner er ikke å gi gode svar, men å stille de gode, åpne og kanskje upedagogiske spørsmålene, sier multikunstneren.

Vi gjentar våre populære sommerworkshops for barn og unge (fra 9 -16 år). Denne sommeren arrangeres to 3-dagers workshops: 29. juni - 1. juli og 6.- 8. juli. Inspirert av Magne Furuholmens ulike teknikker og utrykk veiledes barna av kunstner og pedagog Mina Marie Myhre.

Magne Furuholmen (født 1962) har sin kunstneriske bakgrunn som elev av kunstneren Kjell Nupen. Han har i dag etablert seg som kunstner både i Norge og internasjonalt. Som billedkunstner arbeider Furuholmen med maleri, grafikk,keramikk, glass og lyd, samt installasjoner.

Magne Furuholmen - dyptrykk
    Med forskjellige teknikker innenfor grafikken, har Magne Furuholmen skapt et unikt formspråk. Det er innen dyptrykk han har spesialisert seg de siste årene. I enkelte komposisjoner utforsker han med språklige strukturer og bokstavenes visuelle kvaliteter, og språket blir gjenskapt som kunst. Hans formspråk er moderne, estetisk og visuelt fengende.

Magne Furuholmen har hatt stor suksess nasjonalt og internasjonalt siden gjennombruddsutstillingen ”Kutt” på Henie Onstad Kunstsenter. Han har stilt ut på Lillehammer Kunstmuseum, Museet for Samtidskunst, Norske Grafikere,Nobels Fredssenter, Galleri Trafo og Kunstverket Galleri i Norge. Han har hatt en rekke utstillinger i Asia, Europa og USA,
    deriblant Galleri Paul Stolper og The Serpentine Gallery i London, Statens Museum for Kunst i København, grafikkbiennaler i New York og Art Basel i Sveits. I år er han aktuell med Norges største keramiske skulpturpark og en større utstilling i Dovecot Studios i Edinburgh. Han har et gjesteprofessorat ved College of Fine Art i Shanghai og æres-mentorat ved Gutenberg
    akademiet i Mainz, Tyskland.

Magne Furuholmen – samlinger
    Magne Furuholmen er representert i samlingen til flere norske og utenlandske institusjoner. Han er kjøpt inn av blant annet Norsk Kulturråd, Henie Onstad Kunstsenter, Kistefos Museum, Sørlandets Kunstmuseum, Museum of Contemporary Glass Art i København og Biblioteque Nationale de France. Hans kunstverk kan også sees som utsmykning på Den Norske Stats Ambassadørbolig i Berlin, Bølgen og Moi i Oslo, Johan Jørgen Holsts minnepark i Palestina, og ‘Umsteiger’
    i Friedrichstrasse, Berlin.

Nytt fra Sandefjord Kunstforening